Silifkede motosiklet denetimi

Silifkede motosiklet denetimi


MERSİN (A.A) - Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, ilçe merkezinin farklı noktalarında kasksız ve ruhsatsız motosiklet kullanan sürücülere karşı denetimlerini sürdürüyor. Tüm uyarılara rağmen kask takmayan sürücülere ceza uygulanırken, trafiğe çıkması uygun olmayan motosikletler de toplanıyor.
     Trafiğe çıkan motosiklet sayısında büyük artış yaşanan ve şu anda 19 bin 202 adet tescilli motosiklet bulunan Silifkede ekipler, vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, uygulamalarını sürdüreceklerini bildirdiler.
     Motosiklet sürücülerine özellikle uygun kask takmaları yönünde uyarılarda bulunan ekipler, eksik evrak olup olmadığını da kontrol ediyor.
     Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, yaptığı açıklamada, vatandaşın güvenliğinin sağlanması amacıyla bu uygulamaların gerçekleştirildiğini söyledi.
     İlçe genelinde ihtiyaç duyulan noktalarda yol uygulamalarının devam edeceğini ifade eden İmişçi, ilçede özellikle motosikletler üzerinde önemle durulduğunu belirtti.
     Kazaların önemli bir bölümüne motosikletlerin karıştığına dikkati çeken İmişçi, Ekiplerimiz de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Denetimlerde ekipler, motosiklet sürücülerinin özellikle kask konusunda hassas davranmalarını istiyor. Sürücülerimizden de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz dedi.
     İlçe genelinde motosiklet sayısının oldukça fazla olduğunu vurgulayan İmişçi, motosiklet kazalarında ise asıl problemin eğitimsiz sürücüler ve eskiden kalma kötü alışkanlıklar olduğunu, bu nedenle de okullarda, trafik parkında ve sürücü kurslarında eğitimler verildiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifkede motosiklet denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER