Silifkede fırınlar denetlendi

Silifkede fırınlar denetlendi


MERSİN (A.A) - Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen bir çalışmayla, şehrin muhtelif noktalarında bulunan unlu mamul üreten fırınlar denetlendi.
     Turizm sezonunun açılması ve yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle gıda işyerlerini sıkı bir şekilde denetleyen ekipler, tüm fırınları da temizlik kuralları konusunda inceleyerek çıkan ekmeklerin gramajlarını kontrol etti. Aynı zamanda fırınlarda genel temizlik, portör ve sağlık muayene cüzdanlarının da kontrolü yapıldı.
     Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel yapılan denetimlerle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, halkın sağlığını korumak için denetimlere devam ettiklerini kaydetti.
     Halkın talep ve şikayetlerini her zaman dikkate aldıklarını ifade eden Öngel, şunları söyledi:
     Özellikle gramaj ve hijyen konusunda çok hassasız. Halkımızın sağlığı bizim birinci önceliğimiz. Kurallara uymayan fırın ve imalathanelerin tamamını istenilen standartlara getirmek için de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca kurallara uymayan işletmelere gerekli cezalar uygulanıyor. Denetimlerini sürdüren Belediye Zabıta Ekiplerimiz ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerimiz sağlıklı ortamlara sahip ve standartlara uygun işletmelere teşekkür ederek denetimlerini aralıksız sürdüreceklerdir.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifkede fırınlar denetlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER