Silifkede dernek yöneticileri bilgilendirildi

Silifkede dernek yöneticileri bilgilendirildi


MERSİN (A.A) - Mersin Valiliği Dernekler Müdürlüğü yetkilileri Silifke ilçesinde faaliyet gösteren dernek yönetici ve üyelerini dernekler yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler hakkında bilgilendirildi.
     Silifke Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen seminerde konuşan Mersin Valiliği Dernekler Müdürlüğünde görevli Mehmet Türkmen, Türkiyede faal durumda 100 bin derneğin bulunduğunu kaydetti.
     Derneklerin genel kurul toplantılarındaki kağıt israfını önlemek amacıyla artık bütün işlemlerini elektronik ortamda daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yapabildiklerini ifade eden Türkmen, bu sistemin Türkiyede pilot bölge olarak Mersin ve Trabzonda uygulandığını belirtti.
     Türkmen, sivil toplum kuruluşlarının her geçen gün daha da önemli bir konuma geldiğini dile getirerek Derneklerin bu kapsamda olumlu durumu fırsata dönüştürmek adına yapacağı proje ve diğer çalışmalarla topluma, bulundukları yerleşim merkezlerine girdi sağlayabilirler. Bu yönde çalışmalar gerçekleştirebilirler. Proje hazırlanması konusunda bizler de dernek yönetimlerine her zaman destek olmaya hazırız dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifkede dernek yöneticileri bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER