Silifkede 22 bin 800 öğrenci karne

Silifkede 22 bin 800 öğrenci karne aldı


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki 22 bin 800 öğrenci okullarda düzenlenen törenle karnelerini aldı.
     Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Şube Müdürü Recep Şeker ve Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı ile Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulunda öğrencilere karnelerini verdi.
     Kaymakam Damatlar, karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, 17 Eylül 2012de başlayan 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısının bugün sona erdiğini söyledi.
     Öğretmen ve öğrencilerin iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 11 Şubatta ders başı yapacağını ifade eden Damatlar, eğitim öğretim yılının ikinci yarısının 14 Haziran 2013te sona ereceğini, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ise 16 Eylül Pazartesi günü başlayacağını kaydetti.
     Öğrencilere tatil boyunca dinlenmelerini öneren Damatlar, şunları kaydetti:
     Öğrencilerimizin karneleri doğru okunmalı, doğru değerlendirilmeli ve doğru anlaşılmalıdır. Çünkü bu, karnenin işlevi açısından son derece önemlidir. Karne, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge değildir. Karne, öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir değerlendirmedir. Değerlendirmenin işlevi ise eksiklikleri göstererek gelişmesi için yapılması gerekenler üzerinde yönlendirebilmektir. Bu nedenle karneler sadece çocuk için değil, öğretmen, okul ve aile için de bir yol göstericidir.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Silifkede 22 bin 800 öğrenci karne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER