Siirt Sağlık Müdürü Ömürden karbonmonoksit gazı

Siirt Sağlık Müdürü Ömürden karbonmonoksit gazı uyarısı


SİİRT (A.A) - Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.
     Dr. Ömür, yaptığı açıklamada, bilgisizlik ve ihmalden kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmeleriyle her yıl çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
     Zehirlenme olaylarının sık yaşandığı bu günlerde toplum bilincinin artırılması gerektiğini ifade eden Ömür, doğru yakılan sobanın ısıttığını, yanlış yakılan sobanın ise öldürdüğünü kaydetti.
     Ömür, zehirlenme ile karşı karşıya kalınmaması için baca ve soba borusu bağlantılarının işin uzmanlarının anlattığı şekilde yapılması gerektiğini ifade ederek, sık sık baca tıkanıklığı yaşandığında baca deliğinin uygun olup olmadığının kontrol edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
     Rüzgarlı havalarda gece yatarken sobaların mutlaka söndürülmesi ve söndürülen soba kovasının özellikle yatılan yerden uzaklaştırılmasının zehirlenme vakalarını en aza indireceğini bildiren Ömür, Söndürülmeyen sobalardan çıkan karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde yaşanıyor. Karbonmonoksit gazı, renksiz ve kokusuz bir gazdır. Bu nedenle vatandaşlarımız bu gazın kendilerini yavaş yavaş zehirlediğini farkına varamıyorlar. Tedaviye geç başlanması halinde ölümle sonuçlanabilir dedi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Sağlık Müdürü Ömürden karbonmonoksit gazı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER