Siirt Fıstığı Modeli Geliştirme Projesi

Siirt Fıstığı Modeli Geliştirme Projesi -Vali Aydın: Siirt fıstıkçılık alanında cazibe merkezi haline gelecek


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirtin fıstıkçılık alanında cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.
     Vali Aydın, Aktaş köyünde İsmail Kocemana ait 130 dönümlük arazide, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında fıstık fidanı dikti.
     Siirt Fıstığı Modeli Geliştirme Projesi kapsamında İsmail Kocemana ait atıl durumdaki 130 dönümlük arazinin tarıma kazandırıldığını belirten Aydın, arazide 3 bin 500 fıstık fidanının toprakla buluştuğunu bildirdi.
     Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, müteşebbislerin ekonomik şartlarının iyileştirilmesi ve artırılması için çaba gösterdiklerini kaydeden Aydın, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için devlet olarak her türlü desteği verdiklerini, fıstık fidanı ve diğer tarımsal hibe programlarından yararlanmak isteyen çiftçilerin İl Tarım Müdürlüğüne müracaat etmelerini istedi.
     Köye Geri Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi, Sosyal Destek Projesi (SODES) ve İl Özel İdaresi bütçesi ile her yıl uygulanan Siirt Fıstığı Modeli Geliştirme Projesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Aydın, şöyle konuştu:
     Geçen yıl 200 çiftçimize 97 bin 375 adet fıstık fidanı, 97 bin 375 metre tel örgü, 19 bin 375 adet demir dikme yardımı yapılarak, 4 bin dekar alanda fıstık bahçesi tesis edilmiştir. 2001-2012 yılları arasında ilimiz genelinde 7 milyon fıstık fidanı dikildi. Bunun için 6 milyon lira harcama yapıldı. İlimizin yıllık fıstık üretim miktarı 11 bin tondur. Siirt fıstıkçılık alanında cazibe merkezi haline gelecek.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Siirt Fıstığı Modeli Geliştirme Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER