Siirt Engelliler Derneği Başkanı Kılıç:

Siirt Engelliler Derneği Başkanı Kılıç: Toplumda engellilere gereken kolaylığın gösterilmesini istiyoruz


SİİRT (A.A) - Siirt Engelliler Derneği Başkanı Özgür Kılıç, toplumda engellilere gereken kolaylığın gösterilmesini istediklerini söyledi.
     Kılıç, yaptığı açıklamada, derneklerini bir süre önce kurduklarını, toplumda engellilere yönelik bir bilinç oluşturmak ve karşılaştıkları sorunlara çözüm bulabilmek amacıyla çalışma yürüteceklerini belirtti.
     Derneğin 30 üyesinin bulunduğunu ancak engelli bütün vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Kılıç, bu sayının hızla artacağına inandığını ifade etti.
     Engellilerin, acınmayı değil kolaylık gösterilmesini beklediklerini dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:
     İstediğimiz ölçülerde kolaylıklar gösterilmiyor. Biz, bize acınılmasını istemiyoruz. Ama başta kamu binaları olmak üzere bütün cadde ve sokaklarda gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Bu düzenlemeler yapıldığı zaman biz de işlerimizi başkalarının yardımına ihtiyaç duymadan yapabileceğiz. Bunun yanı sıra iş konusunda da bize pozitif ayırımcılık yapılmasını talep ediyoruz. Toplunda engellilere gereken kolaylığın gösterilmesini istiyoruz. Biz sadaka kabilinden yardım alma yerine yapabileceğimiz işlerde çalışarak alın terimizle para kazanmayı arzuluyoruz.
     Engellilerin her alanda var oldukların gösterebilmek amacıyla bir tiyatro oyunu sahneleyeceklerini de aktaran Kılıç, bu konuda yetkililerden yardım beklediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Zekeriya Güneş/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Engelliler Derneği Başkanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER