Siirt Belediye Başkanı Sadakın görevinden alınması

Siirt Belediye Başkanı Sadakın görevinden alınması -Sadakın görevden alınmasına bazı sivil toplum örgütleri tepki gösterdi


SİİRT (A.A) - Siirt Belediye Başkanı Selim Sadakın görevinden düşürülmesi için Danıştay 8. Dairesinin oy çoğunluğuyla verdiği karara, sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.
     Siirt Belediyesi önünde KESKe bağlı Tüm Bel-Sen Siirt Şubesince düzenlenen basın açıklamasına, bazı sivil toplum örgütleri, BDPli belediye başkanları ve partinin yöneticileri katıldı.
     Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Mahmut Hekimoğlu, yaptığı açıklamada, Sadak ile ilgili verilen kararın toplumsal barışı tehlikeye sokabilecek gelişmelerden biri olduğunu savundu.
     Sadaka verilen 10 aylık cezanın 3. Yargı Paketi ile hukuken tüm sonuçlarıyla ertelendiğini kaydeden Hekimoğlu, Böyle bir cezalandırma yoluna gidilmesi düşündürücüdür dedi.
     Sadak da karara tepki göstererek, Başım koparılsa dahi, hizmetten bir adım geri atmayacağım. Her yerde bu hak ve hukuksuzlukları anlatacağım. Kararla seçme ve seçilme hakkım elimden gidiyor diye konuştu.
     Konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriya Güneş / Nurten Aslan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Siirt Belediye Başkanı Sadakın görevinden alınması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER