Siirtten İrana pencere ve kapı ihracatı

Siirtten İrana pencere ve kapı ihracatı


SİİRT (A.A) - Siirtte bir firma, PVC pencere ve kapı ihracatı için İran ile anlaştı.
     Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Özgür Çalapkolu, İrana pencere ve kapı ihracatı yapacak olan firmayı ziyaret etti. Firmanın sahibi Bülent Çermik, bu sektörde Siirtten ilk ihracatı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, önümüzdeki yıllarda bu ihracat oranını artırmayı hedeflediklerini belirtti.
     İran ve Irak pazarlarında araştırma yaptıklarını, her 2 ülkedeki firmalarla görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Çermik, görüşmelerin olumlu geçtiğini, İranlı bir firma anlaşma yaptıklarını bildirdi.
     Iraklı firma ile görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Çermik, Yakında bunun da olumlu sonuçlanacağına inanıyorum. İran ile yaptığımız anlaşma gereği her ay 50 bin dolarlık PVC kapı ve pencere ihracatı gerçekleştireceğiz. Sözleşmeyi uzun yıllara yayılacak şekilde yaptık. İlimizden kendi sektörümüzdeki ilk ihracatı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz dedi.
     Çalapkolu da Siirtli sanayici ve tüccarın artık dış pazar araştırmasına girdiğini, bu konuda İran ve Irakın bir şans olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtten İrana pencere ve kapı ihracatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER