Siirtteki helikopter kazası

Siirtteki helikopter kazası -MHP Milletvekili Halaçoğlu, Milli Savunma Bakanı Yılmazın cevaplaması talebiyle TBMMye soru önergesi verdi


KAYSERİ (A.A) - MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Siirtte 17 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmazın cevaplaması talebiyle TBMMye soru önergesi verdi.
     Halaçoğlu, önergesinde, bugüne kadar ABDden kaç S-70 helikopter alımı gerçekleştirildiğini, alınanlardan kaçının kullanılmış olduğunu, 10 Kasımda düşen helikopterin 2. el olarak alınıp, alınmadığını sordu.
     Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde uçuşa hazır kaç S-70 helikopter bulunduğunu, bunlardan kaçının envanterden çıkarıldığını ve çıkarılma sebeplerini de soran Halaçoğlu, önergesinde şu sorulara cevap istedi:
     Kaza sonucu envanterden çıkarılan helikopter sayısı kaçtır- Bunların kaza sebepleri nelerdir- Bir helikopterin Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girmesi ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin emrinde uçuşa hazır olması aynı anlama mı gelmektedir- 10.11.2012 tarihinde saat 04.00de havalanması gerektiği, ancak hava şartlarından dolayı uçmasına izin verilmediği iddia edilen helikopter, hava koşulları düzeldiği için mi saat 06.45te uçmuştur- Helikopterin değişen meteorolojik şartlardan dolayı düştüğü değerlendirilmesi ne anlama gelmektedir- Helikopterin askeri personeli götürdüğü mahalde ne gibi bir olay olmuştur da, pilot 2. sortiyi de yapmak zorunda kalmıştır- Pilotun 2. sortiyi yoğun yağmur ve sise rağmen ısrarla yapmak istemesinin ve helikopterin inişe zorlanmasının sebebi nedir- Helikopter pilotunun telsiz konuşma kayıtları mevcut mudur- Olay yerine kendi isteği ile mi inmek istemiştir- 1. sortiyle inen ilk personel ile merkez arasında telsiz görüşmeleri yapılmış mıdır- Yapıldı ise bunların kayıtları mevcut mudur- Helikopterin teknik donanımı ve optik cihazları sisli ve muhalif hava şartlarında gerekli iniş üstünlüğünü sağlamamakta mıdır-
     Halaçoğlu, ayrıca, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun cevaplaması istemiyle 7 Mart ve 29 Mayısta meclise verdiği soru önergelerine Davutoğlu tarafından yeniden eksiksiz cevap verilmesini de istedi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Siirtteki helikopter kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER