Siirtte fırın denetimleri sürüyor

Siirtte fırın denetimleri sürüyor


SİİRT (A.A) - Siirtte fırın denetimleri devam ediyor.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yürürlüğe giren Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında, vatandaşın temel tüketim maddelerinin başında gelen ekmeğin besin değerinin arttırılması ve hijyenik şartlarda satışının sağlanmasına yönelik olarak gıda denetim elemanlarının fırınlara yönelik denetimlerinin aralıksız sürdüğü belirtildi.
     Bu amaçla merkez ilçedeki 60 fırının 2 hafta boyunca 3er defa denetlendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
     Ekmek ve ekmek çeşitlerinin besin değerini arttırmak, sindirimini kolaylaştırmak ve tansiyon, obezite gibi toplumda yaygın olarak görülen sağlık problemleriyle mücadele etmek amacıyla tuz oranı düşürülmüş, kepek oranı arttırılmıştır. Genel hijyen kuralları nedeniyle tüketicinin ekmeğe dokunması yasaklanmıştır. Bu amaçla ekmeğin satış yerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında ve satıcı kontrolünde satılacaktır.
     Tüketicilerin gıdaya ilişkin her türlü şikayetlerini ALO 174 Gıda Hattına bildirmeleri gerekmektedir. Alo 174 Gıda Hattına ulaşan şikayetlerde denetim ekiplerimiz tarafından zaman geçirilmeden müdahale edilmektedir.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte fırın denetimleri sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER