Siirtte engelli vatandaşlara akülü araba dağıtıldı

Siirtte engelli vatandaşlara akülü araba dağıtıldı


SİİRT (A.A) - AK Parti Siirt Milletvekili ve AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Afif Demirkıranın, Belçikadan getirttiği akülü araçlar engelli vatandaşlara dağıtıldı.
     AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen törende konuşan Demirkıran, araçların Belçikada yaşayan Emirdağlı vatandaşların katkılarıyla temin edildiğini söyledi.
     Engellilere saygı göstermenin, insanlığa saygı göstermekle başladığını belirten Demirkıran, şöyle konuştu:
     Herhangi bir nedenle engelli grubuna dahil olan bir bireyi, kendisine yeterli ve topluma yararlı bir birey haline getirmek sosyal devlet olmanın gereğidir. Engelli bir bireyin toplum içerisinde üretken ve katılımcı bir birey olmasını, onun bağımlılığını en aza indirgeyecek, tüketici olmaktan çıkıp üretici olmasını sağlayacak projelere destek olmalı, bu projelerin hayata geçirilmesinde aktif rol üstlenmeliyiz. TÜİK raporlarına göre, Türkiyede ortalama 8,5 milyon engelli birey yaşamaktadır. Bu da nüfusumuzun yüzde 12lik bölümüne denk gelmektedir. Bu kadar büyük bir orana sahip bir kitle için hepimizin yapabileceği bir şey mutlaka vardır. Bu bahsettiğim hususlarla ilgili ciddi mesafeler kat ettiğimizi söyleyebilirim. Özellikle AK Parti ve Başbakanımızın engellilere karşı gösterdiği sevgi, ilgi ve onların ulusumuzun önemli değerleri olduğu gerçeği tüm kamuoyunca bilinmektedir.
     Konuşmaların ardından 5 akülü araç, engelli vatandaşlara verildi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Siirtte engelli vatandaşlara akülü araba dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER