Siirtte başıboş dolaşan inekler sorunu

Siirtte başıboş dolaşan inekler sorunu -Vali Aydın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, sorunun çözümü için başıboş dolaşan ineklerin kesimi dahil çeşitli ağır yaptırımların uygulanmasına karar verildi (Fotoğraflı-Görüntül


SİİRT (A.A) - Vali Ahmet Aydın, Siirtte başıboş dolaşan ineklerin oluşturduğu manzaranın kentte yakışmadığını söyledi.
     Siirtte başıboş dolaşan ineklerin sorunu Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısında ele alındı. Vali Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, söz konusu sorunla ilgili olarak Vali Yardımcısı Mustafa Pala başkanlığındaki bir heyet tarafından detaylı araştırma yapıldığını belirtti.
     İnsanların sağlığını korurken, hayvan sahiplerini de mağdur etmek istemediklerini kaydeden Vali Aydın, şöyle dedi:
     Bu manzara ilimize yakışmıyor. Bu kente yakışmıyor. Başıboş dolaşan inekler, görüntü kirliliğinin yanı sıra insanların sağlığını da tehdit ediyor. Bizim bu soruna bir son vermemiz gerekir. 20 Kasımda buna son vereceğiz. Bu tarihten sonra vatandaşlarımız, hayvanlarını sokaklara salmasınlar. Bu tarihten sonra sokaklara salınan inekler yakalanacak. Yapılacak barınaklara götürülecek. Birinci yakalanışta 180 lira, ikincisinde ise 593 lira para cezası hayvan sahiplerine verilecektir. İnekler, küpesiz iseler insan sağlığını tehdit ettikleri içinde kesilecekler. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstermelerini istiyoruz. Bu arada hayvan yetiştiricilerini mağdur etmek istemediğimiz içinde onlara yem ve benzeri desteklerde vereceğiz.
     Belediye Başkanı Selim Sadak ise sorunun çözümü için, belediye olarak gereken çabayı harcayacaklarını ve buna yönelik hazırlıklar yaptıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen- Zekeriye Güneş / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtte başıboş dolaşan inekler sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER