Siirtte askeri helikopterin düşmesi

Siirtte askeri helikopterin düşmesi -Enkaz çevresindeki çalışmalar çok sayıda askerin katılımıyla yapıldı -Askeri savcı, olay yerinde inceleme yaptı


SİİRT (A.A) - Pervari ilçesinde 17 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan helikopter kazasının yaşandığı Köprüçay köyünün güneyinde gün boyu askeri hareketlilik gözlendi.
     Pervarinin Köprüçay köyünü 10 kilometre geçtikten sonra araçlarını yolda bırakarak, 4 kilometre sarp ve kayalık bir yamaca tırmanan AA muhabirleri, cenazelerin enkazdan çıkarılmasına tanıklık etti.
     Özel harekat timlerini taşıyan helikopterin, iniş yapacağı alanı yoğun sis nedeniyle fark edemeyerek 500 metre ileride beyaz kayalıklar diye bilinen kaya kütlesine çarparak daha aşağıdaki bir noktaya yuvarlanmış olduğu gözlendi.
     Olay anında takviye ekipleri indirmesi ve kendilerini birliklerine götürmesini bekledikleri helikopterin düştüğünü gören timlerin olayın şokunu yaşadıkları görüldü.
     Bu arada helikopterdeki cenazeleri enkazdan çıkarmak için bölgeye her biri 13 askerden oluşan timleri taşıyan çok sayıda Skorsky helikopter de iniş yaptı.
     Kendilerine destek vermek üzere gelen arkadaşlarını kazada kaybeden askerler de cenazelerin taşınmasına yardım etti. Bazı askerlerin, ceset torbalarına konulan cenazeleri helikopterlerin bulunduğu alana taşımaları sırasında zor anlar yaşadığı dikkati çekti. Güvenlik güçleri, çok geniş bir alana yayılan helikoptere ait parçaları toplama çalışması da yürüttü.
     Siirt Asker Hastanesine kaldırılan 17 şehit cenazesinin otopsi yapılmak üzere Diyarbakıra gönderileceği öğrenildi.
    
     -Askeri savcı inceleme yaptı-
    
     Öte yandan helikopter kazasıyla ilgili olarak Diyarbakırdan bir askeri savcı, Siirte giderek olay yerinde inceleme yaptı. Genelkurmay Başkanlığı, Siirtin Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş-İbrahim Yakut/Sema Kaplan/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte askeri helikopterin düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER