Siirtte 14 Eylül Şeref Günü kutlandı

Siirtte 14 Eylül Şeref Günü kutlandı


SİİRT (A.A) - Siirtte 14 Eylül Şeref Günü kutlandı.
     Mustafa Kemal Atatürkün 16. Kolordu Komutanı iken, Siirte gelişinin 96. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Atatürk Anıtında yapılan ilk törende Vali Ahmet Aydın, anıta çelenk sundu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
     Valilik önündeki ikinci törende Vali Aydın, şeref defterine, Aziz Atatürk, ilimizi teşrifleriniz münasebetiyle sizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Güzel Siirti şereflendirmenizin üzerinden geçen 96 yıllık sürede, ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir düsturu çerçevesinde insanlarımızı daha müreffeh kılmak, daha çok kalkınmış bir Siirte kavuşmak, kardeşlik ve huzur içinde yaşanabilir bir atmosfer oluşturmak için var gücümüzle çalıştık. Siirt halkı olarak sizleri rahmet ve şükranla yad ediyoruz. İlelebet, eserlerinizin ve emanetinizin bekçisi olacağız. Ruhunuz şad olsun diye yazdı.
     Törende konuşma yapan Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Remzi Oran, Muş ve Bitlisin kurtuluş hareketinin Atatürkün Siirtte yaptığı temasların ardından başladığını söyledi.
     Halk oyunları gösterilerinin ardından Vali Aydın, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Belediye Başkan vekili Osman Sevil ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven halay çekti.
     Tören, Atatürk ve Siirt konulu resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte 14 Eylül Şeref Günü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER