Siirtin Zivzik Narı Hevenkleri piyasada

Siirtin Zivzik Narı Hevenkleri piyasada


SİİRT (A.A) - Uzun süre bozulmadan kalabilmesi, bol sulu ve ekşimsi tadıyla bilinen Zivzik Narı, Hevenkler (bir ipe, çubuğa geçirilmiş, dizilmiş veya birbirine bağlanmış yaş meyve ve sebze bağı) halinde tezgahlardaki yerini aldı.
     Zivzik Narının Ekim ayından bu yana piyasada satıldığını belirten nar satıcısı Mehmet Kuruç, bol sulu, iri taneli ve ekşimsi tadı ile Zivzik Narının çok aranılan bir çeşit olduğunu söyledi.
     Narımız Ekim ayı başında daldan toplanmasına rağmen uzun süre bozulmadan dayanabildiğini, Mart, Nisan aylarında da Zivzik Narını bulmanın pek mümkün olmadığını belirten Kuruç, Nar üreticileri topladıkları narları soğuk ve havadar yerlerde depolayarak bozulmalarını önlüyor. Depoladıkları narların irilerini ise hevenk haline getiriyorlar. Hevenk haline getirilen narlar hem daha albenili oluyor ve hem da daha uzun süre dayanabiliyor. Üreticilerimiz ciddi uğraş gerektirdiği için eskiye oranla daha az hevenk yapıyor. Narın kilosu 2 lira civarında satılırken, hevenk haline getirilmiş narın kilosunu ise 2.5 liradan satıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtin Zivzik Narı Hevenkleri piyasada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER