Sİirte hava kirliliğini önlemek amacıyla denetimler

Sİirte hava kirliliğini önlemek amacıyla denetimler arttırılacak


SİİRT (A.A) - Siirtte hava kirliliğini önlemek amacıyla denetimlerin arttırılacağı belirtildi.
     Valilikten yapılan açıklamada, Mahalli Çevre Kurulunun toplanarak hava kirliliğini ele aldığı toplantıda, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Defterdarlığı ve Belediye Başkanlığı koordineli denetim ve kontroller yapılmasına karar verildiği bildirildi.
     Kalorifercilere Halk Eğitim Merkezinde kurslar düzenlenerek, tekniğine uygun yakma eğitimleri verildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
     Hem kontrol hem bilgilendirme amaçlı Müdürlüğümüzce kurulan 2 denetim ekibi tarafından İl Merkezinde 2011-2012 kış döneminde 422 apartman ve uygun olmayan 10 ton kömüre el konuldu, 2012-2013 kış döneminde 215 apartman denetlendi ve uygun olmayan 8 ton civarında kömür şehir dışına çıkarıldı. 172 TL idari para cezası verildi. Rutin ve şikayet üzeri denetimlere devam edilmektedir. Hava İzleme İstasyonunca ölçülen bilgiler, www.havaizleme.gov.tr adresinden istenildiği takdirde geriye dönük de alınabilir. Buradaki sonuçlar incelendiğinde Kükürt dioksit verilerinin normal sınırlar içerisinde olduğu, PM10 (partiküler madde) sonuçlarında ara sıra sınır değerlerin aşıldığı anlaşılmaktadır.
     Bacalara filtre taktırmanın hava kirliliğin önlemede önemli bir faktör olduğu belirtilen açıklamada, taktırılacak filtrelerin TSE standardına sahip olması gerektiği vurgulandı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Sİirte hava kirliliğini önlemek amacıyla denetimler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER