Side koruma altına alınacak

Side koruma altına alınacak -Side beldesi için hazırlanan Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planının Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığı bildirildi


ANTALYA (A.A) - Manavgat ilçesine bağlı Side beldesi için hazırlanan Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planının, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığı bildirildi.
     Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Side belde Belediyesi ile halkın katılımıyla 2010 yılından itibaren hazırlanan planın Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığı söyledi.
     Bu aşamadan sonra planın Kültür ve Turizm Bakanlığının onayına sunulacağını kaydeden Uçar, plan uygulamaya geçtiğinde Side bölgesinde kaybolma tehdidi altında olan kültürel mirasa sahip çıkılacağını, koruma ve kullanma dengesi gözetilerek mirasın kültür turizmine katkıda bulunmasının sağlanacağını belirtti.
     Planın hazırlanmasında emeği bulunanlara teşekkür eden Uçar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da planın onaylanmasını umut ettiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Side koruma altına alınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER