Sıcak havalar hayvanat bahçesi sakinlerini de

Sıcak havalar hayvanat bahçesi sakinlerini de etkiledi


SAMSUN (A.A) - Samsunda Büyükşehir Belediyesine bağlı hayvanat bahçesinde bulunan hayvanlar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklardan bunaldıkça çeşitli şekillerde serinlemeye çalışıyor.
     Bazıları ağaç altlarında gölgede yatarken, bazıları ise bakıcılarının kendilerini hortumla ıslatmasıyla serinlemeye çalışıyor. Bazı kafeslere kurulan havuzlar, sıcaktan bunalan hayvanların serinlemesini sağlıyor. Hayvanat bahçesini ziyarete gelenlerse serinlemeye çalışan hayvanları keyifle izleyerek, fotoğraflarını çekiyor.
     Hayvanat bahçesi veteriner hekimi Mehmet Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesinde aslan, kaplan, maymun ve ayı başta olmak üzere 42 çeşit hayvanın olduğunu belirterek, İnsanların sıcaklardan etkilendiği kadar hayvanlar da etkileniyorlar. Sıcaklardan en çok etkilenen hayvanlarımız aslan, kaplan ve ayı. Bu hayvanların sıcaklık stresini azaltmak için günün belli saatlerinde soğuk su püskürterek hayvanların serinlemesine yardımcı oluyoruz. Suyu seven hayvanların kafeslerinde bulunan havuzların sularını sürekli değiştiriyoruz dedi
     Yıldız, sıcaklık stresini azaltmak adına günün belli saatlerinde yem verdikleri hayvanlara yem içerisine çeşitli vitaminler eklediklerini vurgulayarak, aslan ve kaplan için özel yağsız et aldıklarını, ayılara ve maymunlara ağırlıklı olarak meyve yedirdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sıcak havalar hayvanat bahçesi sakinlerini de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER