Sıcak havada beslenmeye dikkat

Sıcak havada beslenmeye dikkat -Lüleburgaz Sağlık Grup Başkanı Dr. Porsuk: -Sıcak havalarda sağlıklı bir yaşam için, beslenme düzenine her zamankinden fazla dikkat etmek gerekli


KIRKLARELİ (A.A) - Lüleburgaz Sağlık Grup Başkanı Dr. Önder Porsuk, sıcak havalarda sağlıklı bir yaşam için, vatandaşların beslenme düzenine her zamankinden fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.
     Porsuk, yaptığı yazılı açıklamada, aşırı sıcaklarda vücudun sıvı kaybına uğradığını bu nedenle düzenli olarak sıvı tüketilmesi gerektiğini bildirdi. Tansiyon, kalp, damar hastalıkları ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin sıcak havalarda dışarıda gezmemeleri gerektiğini anlatan Porsuk, şunları kaydetti:
     Sıcak havalarda sağlıklı bir yaşam için, beslenme düzenine her zamankinden fazla dikkat etmek gerekli. Sıcak günlerde beslenmede ilk dikkat edilmesi gereken konu, vücudun kaybettiği sıvının yerine konulmasıdır. Bunun için düzenli olarak su içilmelidir. Çay, kahve gibi içecekler idrar atılımını da arttırdığı için hiçbir zaman suyun yerini tutamaz. Aşırıya kaçmamak kaydı ile meyve suyu, soda gibi içeceklerin de tüketilmesi yararlıdır. Katı gıdaların alımında da dikkat etmek gerekir. Öncelikle öğün sayısı arttırılmalı, ancak bir öğünde alınan gıda miktarı azaltılmalıdır. Yaz aylarında daha ucuza temin edilebilen sebze ve meyvelerin beslenmedeki payı arttırılmalıdır. Besinleri pişirirken mümkün olduğu kadar az yağ kullanmaya dikkat edilmelidir. Örneğin kızartmalar yerine, daha hafif tencere yemekleri tercih edilmelidir.
    
     Muhabir: Salim Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Sıcak havada beslenmeye dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER