Sıcak hava sınav saatini değiştirdi

Sıcak hava sınav saatini değiştirdi -HRÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna özel yetenek sınavıyla alınacak öğrenciler için yapılan sınavın saati Şanlıurfadaki sıcak hava nedeniyle değiştirildi


ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesi (HRÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna özel yetenek sınavıyla alınacak öğrenciler için yapılan sınavın saati Şanlıurfadaki sıcak hava nedeniyle değiştirildi.
     Osmanbey Yerleşkesi BESYO Stadyumunda gerçekleştirilen sınava katılan adaylar, elemeleri geçmek için yoğun çaba sarf etti.
     Türkiyenin en sıcak kentleri arasında yer alan Şanlıurfada, öğrencilerin özellikle koşu parkurunda sıcak havadan olumsuz etkilendiği görüldü. Yarışı tamamlayan öğrenciler suyla serinlemeye çalıştı.
     Bu arada, sıcak nedeniyle bunalan bazı öğrenciler arasında arbede yaşandı.
    
     -Dün başladı, bugüne sarktı
    
     HRÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Atilla Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınava 585 adayın müracaat ettiğini, başarılı olan 120sinin kayıt yaptırmaya hak kazanacğını söyledi.
     Bu yıl giriş puanını yükseltmelerine rağmen yoğun bir müracaatla karşılaştıklarını ifade eden Gür, sıcak hava nedeniyle sınava sık sık ara verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Dün başladığımız sınav bugüne sarktı. Şanlıurfada özellikle öğle saatlerinde, güneş ışığının çok dik indiği vakitlerde adaylarımızı koşturmuyoruz. Bunun yerine daha serin olan saatleri tercih ediyoruz.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Sıcak hava sınav saatini değiştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER