SGK Muğla İl Müdürünün öldürülmesiyle ilgili

SGK Muğla İl Müdürünün öldürülmesiyle ilgili dava -İl Müdürü Naci Şahinnin öldürülmesi ve 5 kişinin rehin tutulması ile ilgili davaya devam edildi


MUĞLA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürü Naci Şahini öldürülmesi ve aralarında diğer illerin il müdürlerinin de bulunduğu 5 kişinin rehin alınmasıyla ilgili davaya devam edildi.
     Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, olayla ilgili tutuklu sanık Hasan Sünnetçioğlu, yakınları, öldürülen Naci Şahinin kardeşi Abdurrahman Şahin ile taraf avukatları katıldı.
     Hakkında müebbet hapis cezası istenen SGK personeli sanık Sünnetçioğlu duruşmada, cinayeti işlediği için pişman olduğunu söyledi. Olay tarihinde SGK İl Müdürlüğünde Satın Alma bölümünde çalıştığını anlatan Sünnetçioğlu, Baskı ile usulsüz alımlar yaptırılmaya zorlandığım için intiharı dahi düşündüm. Cinayeti de bu nedenle işledim, pişmanım dedi.
     Daha önce kurumda çalışan bir personeli kuruma ait otomobille pikniğe gittiği için şikayette bulunduğunu, şikayetin ardından kendi otomobiline hasar verildiğini ileri süren Sünnetçioğlu, bu nedenle babasına ait silahı yanında taşıdığını ifade etti.
     Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla 21 Kasım tarihine ertelendi.
     SGK personeli Hasan Sünnetçioğlu, 8 Nisan 2011 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Bölge Müdürleri toplantısını silahla basarak, Muğla İl Müdürü Naci Şahini öldürüp, aralarında diğer illerin il müdürlerinin de bulunduğu 5 kişiyi rehin tutmuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber SGK Muğla İl Müdürünün öldürülmesiyle ilgili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER