SGK Başkan Yardımcısı Sağlam:

SGK Başkan Yardımcısı Sağlam: -Dünyada teminat paketi en geniş, en iyi sağlık sistemi bizdedir


NEVŞEHİR (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, Dünyada teminat paketi en geniş, en iyi sağlık sistemi bizdedir dedi.
     Sağlam, Nevşehirde düzenlenen, Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlik Teşvik Uygulamaları konulu konferansta, Türkiyede 20 yıldır konuşulan sosyal güvenlik reformunun hayat geçirildiğini ve etkili bir sistemin inşa edildiğini söyledi.
     Geçen yıl nüfusun tamamının sosyal güvence kapsamına alındığını, bu haliyle Türkiyedeki sistemin dünyada örnek teşkil ettiğini belirten Sağlam, şöyle konuştu:
     Üç kurum birleştirildi, 2008deki reformla birlikte de sürdürülebilir sosyal güvenlik sistemi inşa edildi. Şu an dünyada teminat paketi en geniş, en iyi sağlık sistemi bizdedir. İstediğiniz Avrupa ülkesine gidin, ABDye gidebilirsiniz ama dünyanın en iyi sağlık sistemi Türkiyededir. Genel Sağlık Sigortası Sistemi ile 18 yaşın altındaki tüm çocuklar sağlık güvencesi kapsamına alındı. Müthiş bir olay, dünyanın hiçbir yerinde yok. 2012nin başında da yeşil kartlı olarak bilinen 9,5 milyon vatandaşımız ve 1 milyon 700 bin hiçbir güvencesi olamayan vatandaşımız da bu çatı kapsamına alındı ve nüfusumuzun tamamı sosyal güvence kapsamına alındı.
    
     -Sosyal güvenlik, bir ülkenin kaderidir
    
     Sağlam, sosyal güvenlik alanında geçmişte bazı yanlış uygulamalar yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Biz geçmişte bu işi hakikaten iyi yönetemedik ve çocuklarımıza daha güzel bir miras bırakabilirdik. Bundan sonra bunu başarma adına herkes üzerine düşeni yapacaktır. Sosyal güvenlik, geçmişte çok konuşulmadı. Konuşulduğu zaman da bazı konularda çok ciddi defansla karşılaşıldı, emeklilik yaşı gibi... Toplumda herkes emeklilik yaşını Türkiyede 65 olarak biliyor ama bu uygulama 2036da devreye girecek. Hala Türkiyede 48-49 yaşında emekli olanlar var. Sosyal güvenlik alanı, ABD, Avrupa ülkeleri ve gelişmiş ülkelerin planlamasını zor yaptığı bir alan. Komşumuz Yunanistanın batma sebebi. Dolayısıyla sosyal güvenlik, bir ülkenin kaderidir desek yanlış söylemiş olmayız.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber SGK Başkan Yardımcısı Sağlam: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER