SGKdan sahte denetim elemanı uyarısı

SGKdan sahte denetim elemanı uyarısı -SGK İl Müdürü Erol: -Bu kişiler, (Eğer bizlere bir miktar para verirseniz denetimden vazgeçeriz) gibi söylemlerde bulunuyorlar


ANTALYA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol, son günlerde bazı kişilerin işyerlerine giderek kendilerini SGK çalışanı gibi tanıttıklarını ve dolandırıcılık olaylarına karıştıklarını belirterek, vatandaşları uyardı.
     Selim Erol, yaptığı yazılı açıklamada, kendini SGK görevlisi olarak tanıtan ve denetmen gibi davranan bazı kişilerin çeşitli yöntemlerle işveren, sigortalı ve emeklilerden menfaat temin etmeye çalıştıklarının tespit edildiğini kaydetti.
     Yapılan incelemelerin ardından bu kişilerin tespit edildiğini belirten Erol, açıklamasında dolandırıcılık yöntemini ise şöyle anlattı:
     Özellikle orta ölçekli iş yerlerine girerek, kendilerini denetim elemanı olarak tanıtan kişiler, (SGKdan geliyoruz. Kayıtlarınızı ve çalışanlarınızın sigortalı olup olmadıklarını inceleyeceğiz) diyerek vatandaşı kandırıyor. Bu kişiler, (Eğer bizlere bir miktar para verirseniz denetimden vazgeçeriz) gibi söylemlerde bulunuyorlar. SGKnın para tahsilatını sadece banka kanalı ile yaptığını özellikle vurgulamak isterim. Antalyada işyeri bulunan bir vatandaşın il müdürlüğünü arayarak durumu bildirmesi üzerine, incelemelerde bulunduk. SGKnın denetim elemanlarının şehir içi denetimine çıkmadığı bir gün de sahte denetim elemanlarının olduğunun tespit edilmesi üzerine, durum ortaya çıkmıştır. Verilen eşkale benzer bir denetim elemanın olmayışı da olayın gerçekliğini ortaya koymuştur.
     Erol, işyeri sahiplerinin gelen kişilerden denetim elemanı olduğuna dair kimlik ibraz etmesini istemeleri uyarısında bulundu. Şüphelenilen durumların ise il müdürlüğüne bildirilebileceğini kaydeden Selim Erol, açıklamasında, Bu, vatandaşın en doğal hakkıdır. Bu tür durumlara itibar edilmemesi, bu tür girişimlerde bulunanlar hakkında 155 polis ihbar hattına veya en yakın emniyet birimine başvurmaları ve suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber SGKdan sahte denetim elemanı uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER