Sezonun ilk ürünü pamuk açık artırmada

Sezonun ilk ürünü pamuk açık artırmada -ŞTB gerçekleştirilen açık artırmayla sezonun ilk pamuğu 2,5 TLden satıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiyenin toplam pamuk üretiminin yarısına yakınının karşılandığı Şanlıurfada sezonun ilk ürünü pamuk, açık artırmayla kilosu 2,5 TLden satıldı.
     Harran Ovasına suyun gelmesiyle bölgenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan ve bölgede beyaz altın olarak da adlandırılan kütlü pamuk pazara çıktı.
     Şanlıurfa Ticaret Borsasında (ŞTB) gerçekleştirilen açık artırmada merkeze bağlı Hancağız köyünde çiftçilik yapan Fadıl Yılmaztekine ait ürün kilosu 2,5 TLden bir tekstil firmasına satıldı. ŞTB Başkanı Mehmet Kaya, ihalenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, rekoltenin yüksek olması temennisinde bulundu.
     Şanlıurfada üretilen pamuğun Ege Bölgesinde üretilen pamuktan geriye kalır bir yanı olmadığını, fakat ürünün toplanmasında bazı sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Kaya, şunları kaydetti:
     Şanlıurfa çiftçisinden tek ricamız pamuk toplamada temizliğe dikkat etmeleri. Sapıyla, çöpüyle pamuğu toplayıp naylon torbalara koymasınlar, beyaz kumaş çuvallara doldursunlar. Bu durumda sanayicimiz çok büyük zarara uğruyor. Böyle olunca kentimizin imajı da zedeleniyor.
     Kaya, pamuğun stratejik bir ürün olduğunu ve bu nedenle pamuk desteklemelerinin arttırılması gerektiğini de söyledi.
     ŞTB Başkanı Kaya, konuşmanın ardından yılın ilk ürününü satan çiftçi Fadıl Yılmaztekine çeyrek altın hediye etti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Sezonun ilk ürünü pamuk açık artırmada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER