Sezon öncesi deniz temizliği yapıldı

Sezon öncesi deniz temizliği yapıldı -Marmariste deniz sezonu öncesinde Kaymakamlık öncülüğündeki kurumlarca Marmaris Körfezinde deniz dibi temizliği çalışması başlatıldı


MUĞLA (A.A) - Marmariste deniz sezonu başlamadan önce 25 gönüllü dalgıç tarafından deniz dibi temizliği çalışmasına başlandı.
     Türkiyenin gözde turizm merkezlerinden Marmariste, deniz sezonu öncesinde Marmaris Kaymakamlığı öncülüğünde çok sayıda kurum ve kuruluşun katılımıyla Marmaris Körfezinde "imece usulü" deniz dibi temizliği çalışması başlatıldı. Temizliğe Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı, AKUT Marmaris Ekibi ve dalış okullarında görevli 25 dalgıç, gönüllü olarak katıldı.
     Turizm Haftası dolayısıyla gerçekleştirildiği belirtilen ve iki gün sürecek temizliğin ilk günü Uzunyalı sahil şeridinde yapıldı.
     Bot ve teknelerle denize açılan dalgıçlar, belirli aralıklarla dalış yaptı. Deniz dibini tarayan dalgıçlar, atıkları torbalara doldurduktan sonra teknelerdeki görevlilere verdi. Denizden çıkartılan araç lastiği ve şişe gibi atıklar, daha sonra kıyıya yanaşan çöp kamyonuna konularak Marmaris Belediyeler Birliği Katı Atık Tesisine gönderildi.
     Temizlik çalışmasının yarın da Yat Limanı ve Günnücek Milli Parkı mevkilerinde sürdürüleceği kaydedildi.
     Marmarisin yer üstü zenginlerinin yanı sıra deniz dibi güzelliklerini görmek için her yıl binlerce turistin geldiğini ifade eden dalış okulu yetkilileri, güzelliklerin daha fazla ön plana çıkabilmesi için bu tür etkinliklere destek verdiklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sezon öncesi deniz temizliği yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER