Seyhan Müftüsü Uzun:

Seyhan Müftüsü Uzun: -Herkes bu ayın her gününü ve her anını yenilenme hissiyle yaşayarak kendini de maddi ve manevi yönden yenileyip ve geliştirmelidir


ADANA (A.A) - Seyhan Müftüsü Halil Uzun, herkesin Ramazanın her gününü ve her anını yenilenme hissiyle yaşayarak kendini de maddi ve manevi yönden yenileyip ve geliştirmesi gerektiğini belirtti.
     Uzun, Ramazanın başlaması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ramazanın Müslümanların yeni bir manevi heyecan kazandığı ve duygularının zirveye ulaştığı rahmet, mağfiret ve bereket ayı olduğunu bildirdi.
     19 Temmuz Perşembeyi Cumaya bağlayan gece ilk Teravih namazının kılınacağını ve 20 Temmuz Cuma günü ilk oruç tutularak Ramazanın başlayacağını ifade eden Uzun, Ramazanın sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın zirveleştiği, daim muhabbetlerin ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği, kutlu bir zaman dilimi olduğunu vurguladı.
     Yenilenmenin hayatın her aşamasında var olduğunu fakat yenilenmenin Ramazanda bambaşka olduğunu bildiren Uzun, şunları kaydetti:
     Çünkü Ramazan herkesin ve kesimin baharı olduğu gibi güz güllerinin de baharıdır ve bereketidir çünkü ramazan parlaktır. Herkes bu ayın her gününü ve her anını yenilenme hissiyle yaşayarak kendini de maddi ve manevi yönden yenileyip ve geliştirmelidir. Bu İlahi katta büyük anlam kazanacak olan yeniden bir başlangıca merhaba diyerek. Yüce Allah Kuran-ı Kerimde Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kuranın indirildiği aydır buyurur. Oruç ayı olan Ramazan ayı, birçok hikmetini sırrı içinde barındırır. İdrak etmekle manevi açıdan huzur bulduğumuz ve sevinç duyduğumuz bu ayda sayısız nimetlerin kıymetini hatırlıyor, Yüce Allahın emir buyurduğu oruç ibadeti ile sonsuza dek sürecek manevi hazlara ulaşmanın sırrına eriyoruz.
     Seyhan Müftülüğüne bağlı Kaymakam Kalezade Cami, Tahtalı Cami, Hacı Cumali Cami, Alemdar Cami, Ağca Mescidi, Mahmudiye Külliyesi Cami, Döşeme Cami ve Su Gediği Camisinde sabah ve ikindi namazlarında mukabele okunacağını ifade eden Uzun, aynı zamanda vaaz ve sohbetler yapılacağını, gönülleri ferahlatan manevi havasının hakkıyla alınması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Seyhan Müftüsü Uzun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER