Seyhanda kentsel dönüşüm çalışmaları

Seyhanda kentsel dönüşüm çalışmaları


ADANA (A.A) - Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, mesleki kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerine yönelik kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.
     Seyhan Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Öztürk, Adana Sivil Toplum Platformu üyelerine Türkiyenin en büyük kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmasını anlattı.
     Öztürk, başkanlığını Mahmut Eraslanın yaptığı, pek çok mesleki ve gönüllü STKyı çatısı altında toplayan platform lokalinde gerçekleştirilen sunumu sinevizyon eşliğinde gerçekleştirdi.
     Genelde Türkiyenin özelde ise Adananın deprem geçmişi hakkında bilgiler vererek, geçmişi uzun yıllara dayanan çarpık ve düzensiz yapılaşmadan kaynaklanan problemleri anlatan Öztürk, Ya depreme dayanıklı konutlardan oluşan planlı yeni şehirler üreteceğiz ya da muhtemel ilk depremde yıkılabilecek, sokaklarına ne çöp araçlarının ne itfaiyenin girebildiği çıkmaz sokaklarla dolu mezar evlerde yaşamaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.
     Öztürk, kentsel dönüşüm ve yenileme konusunda mesleki kuruluşlar ile STKlardan bilgilendirme taleplerinin geldiğini, bu yöndeki toplantılara devam edeceğini belirtti.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Seyhanda kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER