Şeyh Turhasan Veli Hazretleri anıldı

Şeyh Turhasan Veli Hazretleri anıldı


KAYSERİ (A.A) - Şeyh Turhasan Veli Hazretlerinin türbesinde anma programı düzenlendi.
     Kayserinin İncesu İlçesi ile Nevşehirin Ürgüp ilçesine bağlı Başdere beldesi arasında bulunan Şeyh Turhasan Veli Hazretlerinin türbesinin yer aldığı Tekke Dağında Tekke Dağı Etli Pilav Günü etkinliği gerçekleştirildi.
     Programa AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İncesu Kaymakamı Ercan Öter, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Şeyh Turhasan Veli Hazretleri Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
     Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunmasının ardından konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, gönüllerde oluşan bağ ile her yıl burada bir araya gelindiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Yıllardır bu güzellik yaşanıyor vatandaşlar türbeyi ziyaret ederek Şeyh Turhasan Veli Hazretlerini anıyor. 13. yüzyılda yaşamış Şeyh Turhasan Veli Hazretleri bizlere bu güne kadar önemli, mesajlar vermiş. O dönemde yaşayan ve adeta gönülleri fetheden, o gün için bir ilim irfan yuvası haline getirilen bu mekanın bundan sonrada aynı şekilde devam etmesi en büyük dileğimizdir.
     Etkinlikte katılımcılara etli pilav ikram edildi. Milletvekili Tamer de, görevlilere yardımcı olarak vatandaşlara pilav dağıttı.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Şeyh Turhasan Veli Hazretleri anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER