Seydişehir Belediye Başkanı Çatın Cumhuriyet Bayramı

Seydişehir Belediye Başkanı Çatın Cumhuriyet Bayramı mesajı


KONYA (A.A) - Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Çat mesajında, Türk milletinin tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak milli mücadele sonunda kurduğu Cumhuriyetin 89. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını belirtti.
     Cumhuriyete sahip çıkmak ve tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmanın ortak sorumluluk olduğunu dile getiren Çat, Atatürkün En büyük eserimdir diyerek emanet ettiği Cumhuriyetin yakılmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinden yeniden dirilişin ifadesi olduğunu vurguladı.
     Cumhuriyeti insan onuru ve yaradılışına en yakışan, farklı kültür, inanç ve düşüncelerin harmanlandığı ortak yaşama kararlılığı olarak tanımlayan Çat, şunları kaydetti:
     Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve bölünmez bütünlüğünü savunmak, Büyük Önder Atatürkün ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak, bizden sonraki nesillerin vatandaşlığından gurur ve onur duyacakları bir Cumhuriyet bırakmak temel hedefimiz olmalıdır. Cumhuriyetimizin ilanının 89. yılını büyük coşkuyla yaşadığımız bugünde Varlığını Türk varlığına armağan etmiş Büyük Önder Atatürkü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanın savunması, bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Seydişehir Belediye Başkanı Çatın Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER