Seydişehirde süt üretimi

Seydişehirde süt üretimi


KONYA (A.A) - Seydişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Zehra Şahin, Seydişehirin günlük süt üretiminin 80 ton olduğunu ve üretilen sütün 20 tonunun birlik tarafından toplandığını söyledi.
     Şahin, birlik binasında yaptığı açıklamada, süt üretiminde Seydişehirin iyi bir konumda olduğunu ifade etti.
     Süt üreticileri olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Şahin, kısa bir süre önce göreve geldiğini ancak buna rağmen önemli bir yolu katettiklerini anlattı.
     Amaçlarının daha kaliteli ve kazançlı süt üretimini gerçekleştirmek olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:
     Yüzde 50 devlet hibesi ile 2 adet 5 tonluk süt soğutma tankı aldık. Hijyen kanun yönetmeliğine göre bölgemizde toplanan sütlerimizin tamamı iki saat içerisinde soğutma tankında olmak zorunda. Bizde bu periyotlara uyarak sağlıklı ve hijyenik sütler elde etme çabası içerisindeyiz. SMS sistemiyle üyelerimize her konuda bilgilendirmeye gayret ediyoruz. Temmuz ayından bu yana ikinci teşviklerimizi dağıttık ve üyelerimizin hak etmiş olduğu devlet teşviklerini erken ödemek konusunda mümkün olduğunca duyarlı olduğumuzu belirtmek isteriz. Merkez birliğimizin gündem maddelerinde kartlı süt sistemine geçme konusu görüşülmekte. Süt kart sistemi ile üreticilerimiz işletme dışında olsa dahi günlük süt miktarları telefonlarına gelecek.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Seydişehirde süt üretimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER