Seydişehirde mahkumlar sertifikalarını aldı

Seydişehirde mahkumlar sertifikalarını aldı


KONYA (A.A) - Seydişehir Kapalı Cezaevindeki kadın hükümlü ve tutuklulara yönelik kurs düzenlendi. Başarılı olanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
     Seydişehir Kapalı Cezaevinde Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açılan Makinede Türk İşi kursunu başarıyla tamamlayan 5 kadın hükümlü ve tutuklu sertifikalarını aldı.
     Seydişehir Cezaevinde düzenlenen törene Kaymakam Kemal İnan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mehmet Oyanık, Belediye Başkan Vekili Mümin Kutun, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Demirtaş, Cumhuriyet Savcısı Altuğ Kürşat Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Yahya Günay, Askerlik Şube Başkanı Kamil Güngör, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Yıldız, Belediye Koordinatörü İsmail Saylam, Cezaevi Müdürü Coşkun Cengiz, cezaevleri denetleme kurulu üyeleri ve cezaevi personeli katıldı.
     Gelen talep doğrultusunda bu tür kursların açılmaya devam edeceğini ifade eden Kaymakam Kemal İnan, Hayata tutunmak ve ruh sağlığınız acısından önemli bir çalışma... Sizlerin istek ve talepleri doğrultusunda biz kursları açmaya devam edeceğiz şeklinde konuştu.
     Seydişehir Kapalı Cezaevinde makine Türk işi kursunu ilk defa açıldığını ifade eden Cezaevi Müdürü Coşkun Cengiz, 4 duvar arasında hayata tutunmanın, üretmenin ve kendini geliştirmenin mümkün olduğunu, cezaevlerimizde yürütülen bu tür ıslah çalışmalarının ne kadar güzel sonuçlar doğurabileceğini görüyoruz. Açılan mesleki kursların amacı hükümlü ve tutukluları normal hayata yakınlaştırarak, bu kişilerin salıverilmesinden sonra topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırmak ve suç potansiyelinden uzak tutmak dedi.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Yıldız, El emeği göz nuru eserlerimiz hayata tutunabileceğinizin göstergesi olan bir sergi. Açtığımız kursa katılan ve büyük gayret gösteren tutuklu ve hükümlü bayanlara ve usta öğreticiye teşekkür ederiz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından kursu bitiren mahkumlara törenle belgeleri verildi.
     (KDR-MAT)
<< Önceki Haber Seydişehirde mahkumlar sertifikalarını aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER