Sevgiye giden yolda, bir yastıkta 65

Sevgiye giden yolda, bir yastıkta 65 yıl...


ANKARA (A.A) - Yusuf ve Fatma Güngör çifti, evliliklerinin 65. yılını kutluyorlar.
     Beypazarı ilçesinin Nuhhoca köyünde yaşayan ve evliliklerinin 65. yılında olduklarını belirten Yusuf ve Fatma Güngör çifti, birbirlilerine 65. yıl önce evlendikleri gün gibi hala bağlı kaldıklarını söylediler.
     81 yaşında olduğunu ifade eden Yusuf Güngör, AA muhabirine evliliklerini anlatırken, eşin Fatmanın kendisinden2 yaş büyük olmasına rağmen, 65. yıl boyunca kendilerine sımsıkı bağlı olduklarının kaydetti.
     Eşine, ziyarete gittiği bir köy düğününde görerek aşık olduğunu anlatan Yusuf Güngör, evliliğe giden süreci şöyle anlattı:
     Bu süreden sonra onu hep takip ettim ve bir gün tarlalarında çift sürdüğü sırada tarladan onu kaçırdım ve evlendik.
     Şimdiye kadar mutsuz geçen günümüz ya da kavgamız hiç olmadı. Halen birbirimize olan sadakatimiz, bağlılığımız adeta onu kaçırdığım yıllardaki gibi taptaze ve o sıcaklıkla çok şükür bu günlere geldik.
     Fatma ile evliliğimizden iki çocuğumuz oldu ve şimdi tam 6 torun sahibiyiz. Tabii ki onlar bizi ziyarete geldiklerinde daha çok seviniyoruz.
     Fatma Güngör ise köyde mütevazı yaşamdan dolayı kendini çok dinç hissettiğini, eşine bugüne kadar saygıda kusur etmediğini dile getirerek, iyi ki beni kaçırmış ve evlenmişiz. Her koca böyle olmaz. Gençliğinde boyu posu ve yakışıklılığı ile genç bir delikanlıydı ama şimdi birazcık ihtiyarladık. Ona bağlılığın ve sözlerinin dışına çıkmamaya halen çok önem ve özen gösteririm ve çok şükür evliliğimizle 65 yılı geride bırakıyoruz dedi.
     Yeni evli çiftlere tavsiyelerde de bulunan Fatma Güngör, eşlerin birbirlerine doğru söylemelerinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Bunun yanında erkek kızgın olduğu zaman kadın biraz sesini kısacak ve eşinin öfkesinin geçmesini bekleyecek. Eşler ikisi birden alevlenerek kavgaya tutuşurlarsa evlilik kısa süre içinde çatırdamaya başlar. Böylesi evlilikler sürmez ve yuva dağılır.
     Güngör çifti, mütevazı bir hayat sürdüklerini ve köylerinde yetiştirdikleri gıdalarla doğal beslenmeye özen gösterdiklerini ifade etti.
     (YT-
<< Önceki Haber Sevgiye giden yolda, bir yastıkta 65 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER