SESOB akreditasyon başvurusu yaptı

SESOB akreditasyon başvurusu yaptı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), mesleki eğitimde hizmet standardı ve sistem bütünlüğü oluşturmak için Mesleki Sınav Merkezi Projesini başlattı.
     SESOBtan yapılan yazılı açıklamada, Personel Belgelendirme Akreditasyon Sistemi standartlarına göre ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, sıvacı ve inşaat boyacılığıyla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiği belirtildi.
     Açıklamada, şunlar bildirildi:
     Mesleki Yeterlilik Kurumunun son verileri göstermektedir ki ülkemizde 25 meslek sektörü, 493 tanımlanmış meslek standardı, 249 yayımlanmış ulusal meslek standardı ve 42 akredite kurum bulunmaktadır. SESOB, bu projesi ile Türkiyede ilk akredite olmuş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olma unvanına sahip olacaktır.
     SESOB, akredite olmak için ilk etapta meslek sektörlerinden inşaat sektörünü belirlemiş ve bu sektörde ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, sıvacı, inşaat boyacısı meslek dallarını seçmiştir. İleride bu meslek dalları artırılarak yeni yol haritaları belirlenecektir.
     Mesleki Sınav Merkezi olma yolunda gerekli tüm alt yapı çalışmalarının sonuna gelen Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği akredite başvurusunu gerçekleştirmiştir. SESOB, TURKAK tarafından yapılacak değerlendirme sonunda akredite olma hakkını kazanacak ve mesleki eğitimde tarafsız ve güvenli eğitimin merkezi olacak, mesleki yeterlilikleri belirlenen tüm mesleklerde akredite olma hedefinde ilerlemeye devam edecektir.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SESOB akreditasyon başvurusu yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER