Servergazi Devlet Hastanesinin başarısı

Servergazi Devlet Hastanesinin başarısı


DENİZLİ (A.A) - Amerika Sağlıkta Kalite Enstitüsü (AIHQ) ve Sağlık Akademisyenleri Derneğinin işbirliği, Oklahoma Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünün katkılarıyla düzenlenen 6. Uluslararası Sağlıkta Kalite Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresinde Servergazi Devlet Hastanesinin İlaç uygulamalarında hata/risk türlerinin belirlenmesi projesinin ilk 6 bildiri arasında yer aldığı bildirildi.
     Servergazi Devlet Hastanesi Kalite Yönetim Direktörü Uzm. Dr. Hatice Erbeyin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kalite yönetiminin, günümüzde kaliteli sağlık hizmetinin vazgeçilmez bir ögesi haline geldiğini belirtti.
     Antalyada 18-21 Nisan arasında düzenlenen 6. Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Kalite Akreditasyon ve Hasta Güvenliği kongresinde Servergazi Devlet Hastanesinin ilaç güvenliği ile ilgili yapmış olduğu çalışmanın en iyi 6 bildiri arasında yer aldığını bildiren Erbeyin, şöyle dedi:
     Kongrede sunulan 107 bildiri arasından İlaç uygulamalarında hata/risk türlerinin belirlenmesi ve iyileştirme çalışmalarının yapılması konulu bildiri en iyi 6 bildiri arasında yer aldı. Hasta güvenliği kavramı içinde önemli bir yere sahip olan ilaç hataları en yaygın, önlenebilir tıbbi hatalardan birisidir ve her yıl en az 1,5 milyon kişi ilaç hatalarından zarar görmekte, bunlara ilişkin maliyet ise yıllık yaklaşık olarak 3,5 milyon doları bulmaktadır.
     Bu çalışma, ilaç uygulama hata türlerini ve risk öncelik sırasını Gözlem ve Hata Türleri ve Etkilerinin Analizi yöntemi kullanılarak belirlemek ve hata/risk türleri ile ilgili iyileştirme çalışmaları yapmak ve çalışmaların etkinliğini değerlendirmek amacı ile yapılmıştır. Ekip çalışması olarak gerçekleştirdiğimiz proje ile sağlık alanında güvenli ilaç uygulamalarında bu çalışma yönteminin ilaç uygulama hatalarını azaltması konusunda faydalı olabileceği kanısına vardık.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Servergazi Devlet Hastanesinin başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER