Sertifikalı tohum kullanmayan

Sertifikalı tohum kullanmayan pamuk desteği alamayacak


ADIYAMAN (A.A) - Kahta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şevket Başyiğit, sertifikalı tohum kullanmayan üreticilerin pamuk desteği alamayacağını bildirdi.
     Başyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önemli endüstri bitkisi, tekstil, yağ ve yem sanayinin de önemli bir ham maddesi olan pamuk üreticilerin pamukta fark ödemesi desteği alabilmeleri için mutlak suretle sertifikalı tohum kullanmaları gerektiğini belirtti.
     Başyiğit, şunları kaydetti:
     İlçemiz genelinde Mayıs ayında yapılmakta olan pamuk ekimlerinde çiftçilerimizin her yıl aldığı pamuk prim desteğinden faydalanmaları için sertifikalı pamuk tohumu ekimi yapmaları gerekmektedir. 2012 yılından itibaren pamuk prim desteklemesinden faydalanacak üreticilerin sertifikalı pamuk tohumu kullanarak ekim yapmaları gerekmektedir.
     Şunu net bir şekilde ifade etmekte fayda görüyorum. Sertifikalı pamuk tohumu ekimi yapmayan çiftçilerimiz pamuk desteğinden faydalanamayacak. Pamuk üreticilerinin mağdur olmamaları için uyarılarımızı dikkate almalı ve mutlaka sertifikalı tohum kullanmalıdır.
     (İKA-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Sertifikalı tohum kullanmayan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER