Sertifikalı tohum kullanımı verimi arttırıyor

Sertifikalı tohum kullanımı verimi arttırıyor -Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Güven: -Sertifikalı tohumluk kullanımıyla verim yüzde 25 oranında arttırıyor


SAMSUN (A.A) - Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, sertifikalı tohumluk kullanımıyla verimin yüzde 25 oranında arttırılabileceğini belirtti.
     Güven AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ülke genelinde sertifikalı tohum üretiminin ve kullanımının artırılması yönünde çalışmalarını devam ettirdiğini söyledi.
     Ekim döneminin yaklaşmasıyla tüm ilçe müdürlüklerinde çiftçilere sertifikalı tohumluk kullanımının yaygınlaştırılması için eğitim çalışmalarının araklıksız sürdürüldüğünü belirten Güven, şunları kaydetti:
     Sertifikalı tohumluk üretimi ve kullanımı konusunda ülkemizde son yıllarda önemli gelişmeler var. Bakanlığımızca çiftçilere sertifikalı tohumluk kullanımında, buğday ve yoncaya 6 lira, arpa, tritikale, yulaf ve çavdara 4.5 lira, çeltik ve yer fıstığına 8 lira nohut, kuru fasulye ve mercimeğe 7 lira, susam, kanola ve aspire 4 lira, patates ve soyaya 20 lira, korunga ve fiğe 3 lira destekleme verilmekte. Aynı zamanda sertifikalı tohumluk üretimine de kilo başına destekleme yapılmaktadır. Sertifikalı tohumla yapılan ekimlerde yüzde 25 oranında daha fazla verim elde edilmektedir.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Sertifikalı tohum kullanımı verimi arttırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER