SERKAdan 400 bin lira hibe desteği

SERKAdan 400 bin lira hibe desteği


KARS (A.A) - Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerindeki KOBİlere ve yeni girişimcilere 400 bin liraya kadar hibe vereceği bildirildi.
     SERKAdan yapılan yazılı açıklamada, 7 Aralık 2012 tarihinde ilan edilen 3 mali destek programı kapsamında hibe almak isteyen KOBİ ve yeni girişimcilerin 8 Şubat 2013 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiği belirtildi.
     Kalkınma ajansının, İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-3 kapsamında bölgedeki gıda, tekstil, mobilya, plastik ürünler, kimyasal madde üretimi, metal ürünler gibi imalata dayalı sanayi sektörüyle mandıracılık, reçel üretimi, meyve suyu üretimi, bal paketleme, kanatlı hayvancılık ürünleri tarıma dayalı sanayi ürünleri ve otel yenileme ve kapasite geliştirme, turistik restoranların kapasite geliştirme gibi turizm alanlarındaki yatırımlara destek vereceği ifade edildi.
     Bu program kapsamında sunulacak projelere 400 bin liraya kadar hibe desteği verileceği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     SERKA ikinci olarak, Örnek Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında sunulacak olan projelere de 250 bin liraya kadar hibe desteği verecektir. Bölge illerinde ahır yapımı, büyükbaş hayvan ve çeşitli makine ekipmanlarının alımı için sunulacak projelere program kapsamında destek verilecek. Serhat Kalkınma Ajansının desteğinden faydalanmak isteyen KOBİler ile girişimcilerin 8 Şubat 2013 tarihine kadar projeleriyle ajansa başvuruda bulunmaları gerekiyor. Programların başvuru şartları ve dokümanları ajansın www.serka.gov.tr adresinden temin edilebilir.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber SERKAdan 400 bin lira hibe desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER