Sergi gezmek için sergi açan öğrenciler

Sergi gezmek için sergi açan öğrenciler -Fransız Ressam Claude Monetin İstanbuldaki sergisine gidebilmek için sergi açan öğrenciler, kendilerine sponsor olan Sabancı Holdinge teşekkür etti


OSMANİYE (A.A) - Fransız Ressam Claude Monetin İstanbuldaki sergisine gidebilmek için, yol masraflarını karşılamak amacıyla sergi açan öğrenciler, kendilerine sponsor olan Sabancı Holdinge teşekkür etti.
     Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi resim bölümü öğrencilerinin, İstanbulda düzenlenen sergiye gidebilmek için, yol masraflarını karşılamak amacıyla açtığı resim sergisinin organizatörü Gizem Ateş (17), İstanbulda açılan sergide Monetin resimlerini yakından görmek ve oradaki sıcaklığı hissetmek için Osmaniyede resim sergisi açtıklarını hatırlattı.
     İstanbuldaki sergiye gidebilmek için sergi açtıklarını ve bu durumu öğrenen Sabancı Holdingin kendilerine sponsor olduğunu ifade eden Ateş, şunları kaydetti:
     Bazı arkadaşlarımızın oraya gidecek maddi durumu olmadığı için böyle bir sergi açıp, yaptığımız resimleri satarak oraya gitmek istedik. 29 Ekimde açtığımız sergide, bugüne kadar bir-iki resim satabilmiştik. Daha önce İstanbulda yine çok ünlü ressamların sergileri açılmıştı, ama gidememiştik. Claude Monetin sergisine gitmeyi çok istiyorduk. Hayallerimizi gerçekleştirdiği için Sabancı Holdinge çok teşekkür ediyoruz. İstediğimiz bir şeyi elde edebilmek için çalışmamız ve vazgeçmememiz gerektiğini anladık. Çalışmalarımızı buraya koyduk ama kimse almayınca gerçekten çok üzülmüştük. Şimdi ise çok sevinçliyiz.
     Öğrencilerden Onur Severler (16) ise resim sergisini açtıktan sonra, herkese İstanbuldaki sergiye gidebilmek için bunu yaptıklarını anlattıkları halde destek göremediklerini belirterek, Sabancı Holding bizim bu hayalimizi gerçekleştirdi. Gerçekten çok teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi resim bölümü öğrencileri, Sakıp Sabancı Müzesinde düzenlenen Monetin Bahçesi Sergisine gidebilmek için, yol parasını karşılamak amacıyla Osmaniyede resim sergisi açmış, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, öğrencilerin ulaşım masraflarını karşılayarak, rehber eşliğinde sergiyi gezmelerini sağlayacaklarını açıklamıştı.
    
     Muhabir: Tuğba Garip / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Sergi gezmek için sergi açan öğrenciler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER