Sendika isteyen işçiler, fabrika önünde eylem

Sendika isteyen işçiler, fabrika önünde eylem yaptı -Sakaryada sendikalı olmak isteyen 80 işçi, çalıştıkları alüminyum fabrikasının önünde eylem yaptı -Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel: -Örgütlenme özgürlüğüne saldırılar


SAKARYA (A.A) - Sakaryada sendikalı olmak isteyen 80 işçi, çalıştıkları alüminyum fabrikasının önünde eylem yaptı.
     Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikanın önünde bir araya gelen işçiler, sendikalı olmak istediklerini ancak işveren tarafından engellendikleri iddiasıyla fabrika önünde protesto gösterisinde bulundular.
     Döviz ve pankartlar açarak fabrika yönetimini protesto eden işçiler adına basın bildirisi okuyan Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, örgütlenmenin en büyük özgürlük olduğunu anlattı.
     Türkiyede demokrasi konusunda çelişkilerin yaşandığını savunan Yücel, Demokrasinin en birinci kriteri olan örgütlenme özgürlüğüne saldırılar her geçen gün artarak devam ediyor. Bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız dedi.
     Yücel, fabrika çalışanlarının hür iradeleriyle sendikalarına üye olmak istediklerini belirterek, fabrika yönetiminin bunu engellediğini öne sürdü.
     Bunun için yetki tespiti talebinde bulunduklarını belirten Yücel, şunları söyledi:
     Ancak iş verenin yaptığı itiraz nedeniyle eylemimiz gecikti. Baskılara boyun eğmeyen bazı arkadaşlarımızın da işlerine son verildi. Haklarımızı alıncaya kadar direneceğiz. Bir kez daha işvereni sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Beklentilerimize yanıt alamazsak çadırı dikeceğiz. Önümüzdeki hafta beklentilerimize cevap alamazsak buraya çadırı dikeceğiz, durum onu gösteriyor.
     İşçiler, basın bildirisinin ardından olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Çileci / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Sendika isteyen işçiler, fabrika önünde eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER