Sema törenleri internetten canlı izleniyor

Sema törenleri internetten canlı izleniyor -Konya Büyükşehir Belediyesi, 739. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenlerini, internet üzerinden canlı olarak tüm dünyaya ulaştırıyor -Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: Geçen yıl hem Mevlan


KONYA (A.A) - Rıfat Yerlikaya - Konya Büyükşehir Belediyesi, 739. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenlerini, internet üzerinden canlı olarak tüm dünyaya ulaştırıyor.
     Sevgi, barış ve hoşgörü şehri Konyada her yıl gerçekleştirilen Mevlananın Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, tüm dünyadan on binlerce insanı Konyada buluşturuyor.
     Bu yıl da 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Mevlanayı anma törenleri, Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü ile başladı. Günler öncesinden biletlerin tükenmesi, otellerde boş yer kalmaması nedeniyle birçok kişi törenleri televizyon, gazete ve internet sitelerinden takip etme yoluna başvuruyor.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Mevlanayı Anma Törenlerini www.konya.bel.tr internet adresinden canlı olarak tüm dünyaya ulaştıracaklarını söyledi.
    
     -Mesnevi iPhone, iPad ve androidde-
    
     Sitede ayrıca Hz. Mevlana başlığı altında geçmiş yıllardaki sema törenleri, Mevlana Müzesinin canlı kamera görüntüleri ve Mevlana ile ilgili ayrıntılı bilgilerin sunulduğunu ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:
     Tüm dünyadan on birlerce kişinin katılacağı Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerine gelemeyenler, sema ayinlerini internet sitemizden izleyebilir. Geçen yıl hem Mevlana hakkında bilgi edinmek hem de sema törenlerini izlemek için dünyanın 40 farklı ülkesinden on binlerce kişi sitemizi ziyaret etmişti. Bu yıl da aynı ilginin artarak devam edeceğini düşünüyoruz.
     Akyürek, bu yıl başlattıkları uygulamayla iOS (iPhone, iPad) ve android işletim sistemine sahip cep telefonlarından Mevlananın ünlü eseri Mesnevinin 16 farklı dilde tercümesinin indirilerek, okunabileceğini sözlerini ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Sema törenleri internetten canlı izleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER