Selimde 50 aileye küçükbaş hayvan dağıtıldı

Selimde 50 aileye küçükbaş hayvan dağıtıldı


KARS (A.A) - Selimde Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında 50 aileye bin 300 küçükbaş hayvan dağıtıldı.
     Selim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından sosyal desteğe ihtiyacı olan ailelere yönelik uygulanan KASDEP kapsamında, Sarıgün köyünde 50 aileye, bin 250 adet koyun ve 50 adet koç Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım, İlçe Vakıf Müdürü Fikret Çelik ve İlçe Müftüsü Ahmet Dilekin katılımıyla dağıtıldı.
     Kaymakam Kaya, SYDV aracılığıyla yürütülen KASDEP kapsamında, vatandaşların toplumsal ihtiyaçları karşılanarak topluma entegre olmalarını ve ekonomide aktif, üretken duruma geçmelerini hedeflediklerini söyledi.
     Kaya, vatandaşların sürdürülebilir gelire ulaşmaları amacıyla, kentsel alanda iş kurmaya, kırsal alandaysa yöre şartlarına uygun sürdürülebilir faaliyetlere yönelik, gelir getirici projelerin desteklendiğini ve bu yönde yapılacak çalışmaların devamının geleceğini belirtti.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yıldırım da, projenin takip ve kontrolünün il müdürlüğünce yapılacağını kaydetti.
     Selim SYDV Müdürü Çelik ise, 1 milyon 193 bin 700 liraya mal olacak projenin ilçeye büyük ekonomik katkı sağladığını söyledi.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Selimde 50 aileye küçükbaş hayvan dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER