Şekercilere bayram denetimi

Şekercilere bayram denetimi


ANKARA (A.A) - Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, şeker, lokum, çikolata ve tatlı üretiminin yapıldığı işletmelere yönelik denetimleri yoğunlaştırdı.
     Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel yaptığı yazılı açıklamada, Özellikle çocukların bayramda tatlı ve şekerlerden bol bol yiyeceğini düşünerek, çocuklarımızın sağlığı için bu denetimlerde ayrıca hassasiyet gösteriyoruz ifadesini kullandı.
     Üretimde kullanılan maddeler başta olmak üzere, üretim izin belgesi, hijyen şartları ve üretimin mevzuata uygunluğunun denetlendiği kontrollerde, mevzuata aykırı üretim yaptığı anlaşılan işletmelere bin 187 liradan 11 bin 875 lira arasında değişen oranda para cezası uygulandığı kaydedildi.
     Temel,şunları kaydetti:
     Ankaralıların ağız tadıyla bir bayram geçirmeleri için İl Müdürlüğü olarak gerekli tedbirleri aldık. Ankaralıların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmaları konusunda çok hassas ve titiz davranıyoruz. Özellikle çocukların Bayramda tatlı ve şekerlerden bol bol yiyeceğini düşünerek, çocuklarımızın sağlığı için bu denetimlerde ayrıca hassasiyet gösteriyoruz.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Şekercilere bayram denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER