Şeker

Şeker-İş Sendikasından yapay tatlandırıcılara karşı mücadele


KASTAMONU (A.A) - Şeker-İş Sendikası Kastamonu Şubesi tarafından yapay tatlandırıcılara karşı mücadele başlatıldı.
     Şeker-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanı Ali Çufadaroğlu, il merkezindeki bir pastahaneyi ziyaret ederek, yapay tatlandırıcılara karşı başlattıkları mücadele kapsamında, işletmenin camına Bu iş yerinde yapay tatlandırıcı kullanılmamaktadır. Yüzde 100 şeker pancarı kullanılmaktadır yazısını yapıştırdı.
     Çufadaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden bu yana özellikle yapay tatlandırıcılarla mücadele ettiğini belirterek, tatlılarda yapay tatlandırıcı kullanıldığını söyledi.
     Türkiyedeki vatandaşların yüzde 30unun kanser hastası olduğunu öne süren Çufadaroğlu, Bu tatlandırıcılarda kanser yapıcı madde olduğunu herkes biliyor. Onun için tatlandırıcıdan halkımızı ne kadar uzak tutabilirsek, bizim için ve halkımız için o kadar avantaj. Halkımızdan da yapay tatlandırıcı yerine şeker pancarı kullanan iş yerlerinden alış veriş yapmasını kendi sağlıkları adına istiyoruz diye konuştu.
     İşletme sahibi Şerafettin Dilekçi de kendisinin de pancar üreticisi olduğunu belirterek, imalathanelerin işlenmesi daha kolay olduğu için şeker pancarı yerine tatlandırıcıları seçtiklerini söyledi.
     Şeker pancarının tadının tatlandırıcıya göre daha güzel olduğunu aktaran Dilekçi işletmesinde ayda 180-200 çuval şeker kullandığını kaydetti.
     Ziyaretin sonunda Çufadaroğlu, işletme sahibine duvar saati hediye etti.
     (SÖ-NER)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER