Şehreküstüye köprülü kavşak

Şehreküstüye köprülü kavşak -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Kent içinde ve İpekyolu üzerinde gerçekleştirdiğimiz köprülü kavşak çalışmaları ile trafik sorununun çözümüne ciddi katkı sağladık


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şehreküstünün trafik yükünü azaltmak için köprülü kavşak yapılacağı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Gaziantepin ulaşımını yeni otobüs, tramvay, yol ve köprülü kavşaklarla rahatlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, bu hizmet zincirine bir halka daha eklediği belirtildi.
     Kentin kültür sanatından eğitimine, altyapısından sosyal belediyeciliğine birçok projeyi hayata geçiren belediyenin, şehrin dar ve karmaşık yapısına rağmen şehirleşmeden ulaşıma kadar birçok önemli konuda çözüm üretmeyi başardığı kaydedildi.
     2004 yılından bu yana 11 köprülü kavşak yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, yaya ve araç trafiğinde sıkıntı çeken Şehreküstü için de düğmeye bastığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Özellikle havalimanı, Ünaldı ve sanayi esnafının büyük sıkıntı çektiği Şehreküstü Kavşağını çözüme kavuşturma için harekete geçen belediye, pazar günü ilk kazmayı vuracağı 12. köprülü kavşağı bir yıl içinde hizmete almayı hedefliyor. Tüfekçi Yusuf ile İnönü Caddesi kesişiminde gerçekleşecek olan Şehreküstü köprülü kavşak çalışmaları esnasında, Şehitler Caddesi üzeri ve Elmacı Pazarından Şehreküstü Kavşağı istikametine esnaf ve vatandaşlar için giriş ile çıkış verilecek. Cengiz Topel Caddesi üzeri Hasip Dürrü Caddesi kesişimi, Tüfekçi Yusuf Bulvarı üzeri itfaiye kesişimi ve Demokrasi Bulvarı üzeri 2 nolu sokak kesişiminden itibaren Şehreküstü Kavşağı istikametine cadde ve sokaklar 9 Aralık itibariyle kapatılacak. İnşaat bitim tarihine kadar trafik akışı servis yollarından sağlanacak.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de halka ekonomik, konforlu ve hızlı bir ulaşım sağlamak için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.
     Kentte trafik sıkıntısını asgariye indirmek için birçok köprülü kavşağın yanında yeni yollar açtıklarını, halka kaliteli ulaşım olanağı sunmak için yeni ulaşım araçları aldıklarını anımsatan Güzelbey, kentin eski yerleşim bölgelerinde çözümün sıkıntılı, ancak yeni yerleşim birimlerinde daha kolay olduğunu ifade etti.
     En büyük hayallerinden birisinin Üniversite Köprülü Kavşağının ardından Şehreküstüye bir köprülü kavşak yapmak olduğuna dikkati çeken Güzelbey, Kent içinde ve İpekyolu üzerinde gerçekleştirdiğimiz köprülü kavşak çalışmaları ile trafik sorununun çözümüne ciddi bir katkı sağladık. Gaziantep halkına yapılan hizmetlerin en büyüklerinden birisi olan bu çalışmaya bir halka daha ekliyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şehreküstüye köprülü kavşak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER