Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Beytüşşebaptaki terör saldırısında şehit olan Er Uğur Sağdıçın cenazesi, Turhalda düzenlenen törenin ardından toprağa verildi


TOKAT (A.A) - Şırnakın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Er Uğur Sağdıçın cenazesi, Turhal ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
     Şehit Sağdıçın cenazesi, askeri uçakla getirildiği Tokat Havaalanından alınarak, dedesinin Turhal ilçesi Gündoğdu Mahallesindeki evine getirildi.
     Bu sırada, şehidin babası Yılmaz, annesi Yeter ve dedesi Hamza Sağdıç gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Helallik alınmasından sonra cenaze, Yavşan Cemevine getirildi.
     Burada anne Yeter ve baba Yılmaz oğullarının fotoğrafını öptü. Dede Hamza Sağdıç burada torunun fotoğrafını göstererek, Milletvekillerinin içinde PKK besliyoruz. Para veriyoruz. Benim hakkım oraya veriliyor işte. Hakkımı vermeyin onlara, Uğuru öldürenlere sarılıyor bunlar diye konuştu. Cemevinde, şehit için dua edildi.
     Şehidin cenazesi, daha sonra Turhal Belediyesi önünde, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Yavşan Mezarlığında toprağa verildi.
     Cenazeye, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, AK Parti Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER