Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can son yolculuğuna uğurlandı -Hakkarideki mayın patlamasında şehit olan Can, memleketi Gaziantepte toprağa verildi -Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Gene


GAZİANTEP (A.A) - Hakkarideki mayın patlamasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can, memleketi Gaziantepte toprağa verildi.
     Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, baba evinden alınarak, Ulu Camiye getirildi.
     Camideki cenaze törenine katılan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, şehidin ailesine baş sağlığı diledi.
     Bu sırada, Ulu Caminin bulunduğu cadde tamamen trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar, caddeyi ve cami avlusunu doldurdu. Caddedeki evlerde balkonlarına çıkan vatandaşlar, Türk bayrakları sallayarak şehidi uğurladı.
     Şehidin cenazesi avluya getiriline kadar camide Kuranı Kerim ve dualar okundu. Şehidin annesi, babası, kardeşleri ve yakınları tabuna sarılarak ağladı. Şehidin kız kardeşi, Yiğidim bizi böyle mi bırakıp gidecektin diyerek, ağıtlar yaktı. Tören sırasında bazı şehit yakınları fenalaştı.
     Şehit Canın cenaze namazını, İl Müftüsü Ahmet Bulut kıldırdı. Bulut, vatandaşlara, şehidi şanına yakışır şekilde uğurlamak için gerekli özeni göstermeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
     Cenaze töreni sırasında bazı vatandaşların tepkisi üzerine Atalay, Şahin ve Çelik ile Oran ve Tamaylıgilin tören alanından uzaklaştığı görüldü.
     Vatandaşlar, şehit cenazesine, konvoylar eşliğinde mezarlığa kadar eşlik etti.
     Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can, Aktoprak beldesindeki aile mezarlığında toprağa verildi.
     Cenaze törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, sazı AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri de katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER