Şehit babalarının mezarını ziyaret ettiler

Şehit babalarının mezarını ziyaret ettiler -Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğmuş, üç kardeşiyle birlikte Sarıkamış ilçesinde 51 yıl önce şehit olan babalarının mezarını ziyaret ederek, dua okudu


KARS (A.A) - Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğmuş, kardeşleriyle birlikte Karsın Sarıkamış ilçesine gelerek, 51 yıl önce şehit olan babalarının mezarını ziyaret etti.
     Ankarada ikamet eden Erdoğmuş, kardeşleri Neriman, Münevver ve İrfan Erdoğmuş ile birlikte, Sarıkamışta 1961 yılında 9uncu Piyade Tümen Komutanlığında askerlik görevini yaparken, bir araç kazasında şehit olan babası İsmet Erdoğmuşun Batı Kışla Şehitlindeki mezarını ziyaret ederek dua okudular.
     Erdoğmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aslen Çankırılı olduklarını ancak Ankarada ikamet ettiklerini belirterek, 1961 yılında Sarıkamışta şehit olan babalarının mezarını ziyaret ettiklerini söyledi.
     Babasının mezarını en son 1998 yılında ziyaret ettiğini anlatan Erdoğmuş, İmkanlarımız elvermediği için babamızın mezarını sık sık ziyaret edemiyoruz. Tabii insan geçmişini unutamıyor. Babam şehit olduğunda annem 22 yaşındaydı. Allah razı olsun annemden bizlere sahip çıktı, büyüttü dedi.
     Babasının şehitlik maaşıyla geçimlerini sağladıklarını ifade eden Erdoğmuş, Askeriyenin içindeki şehitlikte babamın mezarını gördük. Orada komutanlarımız bizimle ilgilendiler. Sarıkamış Şehitlik Anıtını da ziyaret ederek, donarak şehit olan atalarımız için dua ettik dedi.
     Çankırılı olmalarına rağmen babasının cenazesinin Sarıkamışta olduğunu dile getiren Erdoğmuş, Babam 1961 yılında askerlik görevini yaparken bir trafik kazasında şehit olmuş. Dedeme haber vermişler. Dedem de o zamanki şartlarda Sarıkamıştan Çankırıya cenazenin zor getirileceğini düşünmüş ve Sarıkamışta toprağa verilmesini istemiş diye konuştu.
     Babasının Sarıkamışta şehit olmasından gurur duyduklarının belirten Erdoğmuş, şöyle dedi:
     Şehit hepimizin şehidi. Hele ki benim babam da burada bir şehit olarak yattığı için ayrı bir anlam taşıyor. Allah kabul etsin ziyaretimizi. Biz kardeşler olarak hiç olmazsa babamızı yıllar sonra da olsa mezar taşını ziyarete geldik. Allah böyle acıyı kimseye yaşatmasın. Ben kendim de Kıbrıs Gazisiyim. 1974 yılında Kıbrısa gittim ve orada yaralandım. Ben de şehit olabilirdim.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Şehit babalarının mezarını ziyaret ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER