Şehit Astsubay Akbulut son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Astsubay Akbulut son yolculuğuna uğurlandı -Cenaze törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı


İZMİR (A.A) - Tuncelideki çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut için Bergamadaki Yeni Camide cenaze töreni düzenlendi.
     Törene, şehit Akbulutun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Törende, şehidin 9 aylık oğlu Barlas Akbulut da yakınlarının kucağında babasının naaşının yanına götürüldü.
     Cenaze namazını kıldıran İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, dua öncesi yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin çok yüce olduğunu belirterek, Ailenin acısını yürekten paylaşıyoruz. İnşallah kardeşliğimiz bozulmayacaktır dedi.
     Kılınan namazının ardından düzenlenen askeri törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Cumhuriyet Meydanına kadar askerlerin omuzlarında taşındı. Tören sırasında eşinin naaşının ardından fotoğrafını taşıyan Pelin Akbulut, Seni çok seviyorum, 9 aylık oğlumla beni bıraktın dedi. Acılı eşi, kadın askerler teselli etmeye çalıştı.
     Yıldırım Akbulutun cenazesi, düzenlenen törenin ardından cenaze arabasıyla Bergamaya bağlı Tepeköye götürüldü.
     Şehidin cenazesi, buradaki cemevinde düzenlenen törenin ardından köy mezarlığında defnedildi.
     Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genelkurmay Başkanlığı çelenk gönderdi.
     Bergama ilçesindeki bazı esnaf, terör eylemlerini protesto amacıyla kepenk kapattı.
     (EFS-UFK-DEL)
<< Önceki Haber Şehit Astsubay Akbulut son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER