SDÜnün projesi BM konferansında tanıtılacak

SDÜnün projesi BM konferansında tanıtılacak -SDÜnün Biyolojik Mücadele Araştırma, Uygulama, Üretim ve Eğitim Çalışmaları projesi, Rio de Janeiroda gerçekleştirilecek BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansında tanıtılacak


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesinin (SDÜ) Biyolojik Mücadele Araştırma, Uygulama, Üretim ve Eğitim Çalışmaları isimli projesi, 20-22 Haziranda Rio de Janeiroda gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansında tanıtılacak.
     Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığının, 20-22 Haziranda Rio de Janeiroda gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansında Türkiyeyi temsil edecek en iyi uygulamaların belirlenmesi için çalışma yürüttüğünü anlattı.
     Karaca, bu kapsamda özel sektör, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerden 181 başvurunun incelendiğini belirterek, en iyilerin yarıştığı bu süreçte Boğaziçi, ODTÜ ve SDÜnün projelerinin en iyilerin en iyisi seçildiğini ifade etti. SDÜnün Biyolojik Mücadele Araştırma, Uygulama, Üretim ve Eğitim Çalışmaları isimli proje ile ödül aldığını anlatan Karaca, projede zararlı organizmalara karşı yararlı organizmaları kullanmayı amaçladıklarını kaydetti.
     Prof. Dr. Karaca, projeleri en iyilerin en iyisi seçilen ODTÜ, Boğaziçi ve SDÜnün, 20-22 Haziranda Rio de Janeiroda gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansına katılarak, projelerini tanıtacaklarını ifade etti.
    
     -Türkiyede tek merkez-
    
     Ziraat Fakültesi bünyesindeki Biyolojik Mücadele Araştırma Uygulama ve Eğitim Merkezinin, Türkiyede alanında tek merkez olduğunu da belirten Prof. Dr. İsmail Karaca, merkezde ortalama 20 yararlı organizma üretildiğini söyledi.
     Bu rakamın, dünya için de önemli bir potansiyel olduğuna dikkati çeken Karaca, merkezle ilgili şu bilgileri verdi:
     Değişik yararlı böcekler üretiyoruz. Merkezimizde daha önce yaptığımız çalışmalarda 1 milyon gelin böceği üreterek Akdenizde turunçgil bahçelerine saldık. Bunların dışında sadece böcekleri hastalandıran mikroorganizmalar üretiyoruz. Biz böceklerin yanı sıra böcekleri hastalandıran mikroorganizmaların üzerinde duruyoruz. Antalyadan bazı ticari firmalarla bu böceklerin üretimi için ticari çalışma yürütüyoruz.
     SDÜ Rektörü Prof. Dr Hasan İbicioğlu ise Türkiyeyi Rio de Janeiroda temsil edecek olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projenin dünya ve çevre sorunlarıyla ilgili olduğuna değinen İbicioğlu, Buradaki en radikal değişime yol açacak proje bizim projemiz. Bizim bir sevdamız var, o da Süleyman Demirel Üniversitesini dünya üniversiteleri liginde ön sıralara çıkarmak dedi.
     (DG-ME-HK-GÜÇ-TNC-RİN)
<< Önceki Haber SDÜnün projesi BM konferansında tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER